Halálos veszéllyel fenyegeti a kutyákat a szúnyogok terjesztette szívféreg - Felelős Állattartás

Szivfereg fertozo

Tartalom

  a pinworms rövid jellemzése pontyok helmintos fertőzéseinek kezelése

  Share on Facebook Share on Twitter Szívférgesség kutyáknál és macskáknál A szívférgességet okozó féreg lárváját szúnyogok hordozzák, és Magyarország területén is megfigyelhető előfordulásuk. Mind kutyát mind macskát is megfertőzhet a szívféreg.

  szivfereg fertozo

  A fertőzés a férgek lárváitól jön létre, melyet a fertőzött szúnyog a csípése során juttat a gazdaállatba. Itt a lárvák a tüdőbe jutnak, majd ott fejlődésnek indul és kialakul a kifejlett féreg, ami a szív ereiben megtelepedve szívelégtelenséget idézhet elő.

  a féreg kifejlesztése röviden trichinosis szemkezelés

  Szívférgesség esetén attól függően, hogy a férgek a szív mely ereiben telepednek meg bal, vagy jobb, vagy mindkét szívfél elégtelenségét okozhatják, így súlyos esetekben hasvízkórhoz vagy tüdőödémához is szivfereg fertozo.

  Közben a kifejlett akár több cm hosszú férgek un.

  széles spektrumú parazitaellenes gyógyszerek az emberek számára citrom, mint gyógymód a férgek ellen

  A szívféreg fertőzést rendszerint vérvizsgálattal diagnosztizálják a laboratóriumok vagy az állatorvosok, súlyos állapotban Röntgenvizsgálattal. A betegség kezelését hagyományos szintetikus anyagokat tartalmazó gyógyszerekkel, hosszadalmas és sokszor életveszélyes protokollok alkalmazásával lehet elvégezni.

  A kutyák szívférgessége Szívférgesség a kutyáknál A szívférgesség jelen van, veszélyes és egyre gyakoribb hazánkban.