Készítsünk magunknak fertőtlenítő, tisztító folyadékot!

Peroxid tisztítás, Rendszeres fertőtlenítés hidrogén-peroxid köddel?

Tartalom

  Sáfár Zsófia Mássz velünk a Himalájában!

  Egy-egy hektikusabb homokozós kör után gyakran előkerül a szülők táskáinak legmélyebb bugyraiból peroxid tisztítás gyerek rémálma, a hidrogén-peroxid. A hidrogén-peroxid két hidrogén és két oxigén atomból álló, és mivel erős oxidálószer, a hidrogén-peroxid valóban hatékony fegyver a különböző baktériumok, vírusok, gombák, és egyéb kórokozók ellen. A szer használata azonban fertőtlenítő és szagtalanító hatása ellenére sem feltétlenül jó ötlet, ha sebtisztításról van szó — állítja a Today I Found Out.

  férgek 12 éves

  A hidrogén-peroxid olyasmi, ami amúgy is előfordul az emberi szervezetben, bár rendkívül alacsony mennyiségben. Azt, hogy ez a mennyiség ne lépje át azt a küszöböt, amikor már sejthalált eredményezne a mindent oxidálni akaró hidrogén-peroxid jelenléte a kataláz nevű enzim segítségével éri el a szervezet.

  A hidrogén-peroxid hallatán sokaknak először a haj szőkítése jut eszébe, ami elég sajnálatos annak tudatában, hogy ez a csodaszer a háztartásban is számos módon segítségünkre lehet. Ha szeretnéd, hogy levegye a válladról valaki a takarítás súlyát, akkor pedig ne kísérletezz ilyen praktikákkal, válaszd a Kék Harmóniát, akik elvégzik helyetted a takarítási munkálatokat, mindezt gyorsan és költséghatékonyan. Ide kattintva kérhetsz ajánlatot: lakástakarítás Budapest.

  A kataláz pedig elég jól teljesít, egy másodperc alatt ugyanis akár több millió H2O2 molekulát is képes vízzé és peroxid tisztítás alakítani.

  Az ily módon a véráramba kerülő oxigén azonban akár szívrohamokat, agyvérzést, vagy tüdőembóliát is okozhat, ezért érdemes tehát csínján bánni az erős koncentrációjú hidrogén-peroxiddal. Ez persze ritkán probléma a sebfertőtlenítésre használt szerek esetében.

  peroxid tisztítás laposférgek emberekben tünetek

  Ennek ellenére e tekintetben sem ajánlott a hidrogén-peroxid használata, ugyanis a baktériumok mellett akár az egészséges sejtek esetében is ledózerolhatnak ezt-azt az ilyen készítmények, arról nem is beszélve, hogy a sebek normál gyógyulási folyamatait is lelassíthatják, és fokozott hegesedést is eredményezhetnek. Ne maradj le semmiről!

  széles lencélok végső házigazdája