Népszerű cikkek

Hymenolepidosis megelőzése, féreg elleni gyógyszer 10 éves kortól gyermekek számára

hymenolepidosis megelőzése parazita kiválasztás

Az egészségügyi szabályok a kötelező követelmények mellett ajánlásokat tartalmaznak1 a gyermekek tartásának és nevelésének a lehető legkedvezőbb és optimálisabb körülményeinek megteremtésére az egészségük megőrzése és erősítése érdekében. Az óvodai oktatási szervezetek rövid távú tartózkodás napi 5 órarövidített nap órás tartózkodásteljes nap 10, órás tartózkodásmeghosszabbított nap órás tartózkodás módjában működnek.

Ezek az egészségügyi szabályok nem vonatkoznak a lakóépületekben lakóépületekben elhelyezkedő családcsoportokra. Ezek az egészségügyi szabályok minden állampolgárra, jogi személyre és egyéni vállalkozóra kötelezőek, akik tevékenysége az oktatási tevékenységet végző óvodai oktatási szervezetek, valamint a gyermekek fejlesztését szolgáló szolgáltatásokat nyújtó óvodai oktatási szervezetek tárgyainak tervezésével, építésével, rekonstrukciójával és üzemeltetésével kapcsolatos.

Ezek az egészségügyi szabályok nem vonatkoznak azokra a tárgyakra, amelyek tervezési, építési, rekonstrukciós és üzembe helyezési szakaszában vannak ezen egészségügyi szabályok hatálybalépésekor. Az óvodai oktatási szervezetek korábban épített épületeit annak a projektnek megfelelően üzemeltetik, amelyre építették. Az alapfokú oktatási programot végrehajtó óvodai oktatási szervezetek működését akkor lehet elvégezni, ha következtetések vannak, hymenolepidosis megelőzése megerősítik az egészségügyi jogszabályoknak és ezeknek az egészségügyi szabályoknak a teljesítését, amelyet a szövetség állami egészségügyi és járványügyi megfigyelésének és szövetségi állami felügyeletének a fogyasztóvédelem területén történő végrehajtására felhatalmazott testület adott ki az hymenolepidosis megelőzése tevékenységek engedélyezése céljából.

Ezen egészségügyi szabályok végrehajtásának nyomon követését az Orosz Föderáció, egy felhatalmazott szövetségi végrehajtó hymenolepidosis megelőzése jogszabályaival összhangban végzik, amely a szövetségi államok egészségügyi és járványügyi felügyeletének és szövetségi állami felügyeletének szervezésével és végrehajtásával foglalkozik a fogyasztóvédelem területén2].

Helmintiáziskét - Mérgezés -

A vegyes korú vegyes csoport kontingenteinek kiválasztásakor figyelembe kell venni annak lehetőségét, hogy napi rendszert szervezzen benne, amely megfelel az egyes korcsoportok anatómiai és élettani tulajdonságainak. Az általános fejlődési irányultságú óvodai oktatási szervezet csoportjainak gyermekeinek számát a csoport játszószoba területének kiszámítása alapján kell meghatározni - kisgyermekes 3 éves korig csoportok esetében, legalább 1 négyzetméter 1 gyermeken, és óvodai korú 3 és 7 év közötti.

ártalmatlan féregkészítmények emberek számára gyermekek számára élő paraziták megelőző gyógyszerei

A kompenzációs típusú óvodai oktatási szervezetben az életkorcsoportok számát és arányát, amely a testi és vagy mentális fejlődés hiányosságainak minőségi javítását végzi, figyelembe véve a pszichofizikai fejlődés sajátosságait és a tanulók képességeit.

A kompenzációs óvodai óvodákban megengedett különféle korú vegyes gyermekek csoportjainak szervezése, figyelembe véve annak hymenolepidosis megelőzése, hogy a napi rendszert az egyes korcsoportok anatómiai és élettani tulajdonságainak megfelelően megszervezzék bennük. Az óvodai oktatási szervezetekben az egészséges és fogyatékossággal élő gyermekek közös oktatását végző kombinált csoportok megszerzését a pszichofizikai fejlődés jellemzőivel és a tanulók hymenolepidosis megelőzése összhangban végzik.

Az óvodai nevelési szervezetek elhelyezésére vonatkozó követelmények 2. Az óvodai nevelési szervezetek épületei a lakóövezeti mikrokerületek negyedévében helyezkednek el, a vállalkozások, építmények és egyéb létesítmények egészségügyi védelmi zónáin kívül, és olyan távolságokon, amelyek biztosítják a lakóövezetekben a szokásos zaj- és légszennyezettségi szintet, valamint a helyiségek és a játszóterek belső megvilágításának és természetes megvilágításának szintjét.

A Távol-Észak területein gondoskodik az óvodai oktatási szervezetek szél- és hóvédelméről. Az óvodai oktatási szervezetek felszereltségére és karbantartására vonatkozó követelmények 3. Ajánlatos, hogy az óvodai nevelési szervezet területét a kerület mentén zárja le kerítéssel és zöldfelülettel. A fákkal és a cserjékkel történő parkosítást az éghajlati viszonyok figyelembevételével végzik.

A zöld tereket a csoportterületek elkülönítésére használják, a csoportterületek elkülönítésére a gazdasági övezettől. A terület parkosításánál nem végeznek gyümölcsfákat és cserjéket, mérgező és tömör növényeket. A terület óvodai nevelési intézményeinek tervezésekor van hely a babakocsira és szánkókra, amelyet egy lombkorona védett az esőtől.

Az árvíz és a viharvíz elvezetik az óvodai oktatási szervezet területétől, hogy elkerüljék az árvíz és a gyermekek játszótereinek szennyeződését. Az óvodai oktatási szervezet területén kültéri elektromos világítással kell rendelkezni. A gyermekeknek a területen való tartózkodása alatt a mesterséges megvilágításnak legalább 10 luxnak kell lennie a talaj Láttam férgeket a gyermek pápájában sötétben.

Az óvodai oktatási szervezetek területén a zaj és a légszennyezés szintje nem haladhatja meg a lakóövezetre megállapított megengedett szintet. Az óvodai oktatási szervezet területén megkülönböztetik a játék- és a gazdasági övezeteket. A játszótér zónája csoportplatformokat foglal magában hymenolepidosis megelőzése minden csoport számára egyedileg az ajánlott terület csecsemők és kisgyermekek számára legfeljebb 3 éves korig legalább 7,0 négyzetméter 1 gyermekenként és legalább 9,0 négyzetméter négyzetméterenként 1 óvodai korú gyermek éves korig és egy sportpálya egy vagy több.

Az uralkodó sűrű városfejlesztés körülményei között, figyelembe véve a séták szervezésének módját, féreg gyógyító prazicid a kombinált csoportos helyek használata. A napi 5 órás munkaidővel rendelkező gyermekgondozási szolgáltatásokat nyújtó óvodai oktatási szervezetek számára felszerelt helyeket kell biztosítani gyermekek sétálására és testmozgásra.

Sétákhoz a terek, parkok és más, a gyermekek sétálására és testnevelésre alkalmas területeket lehet használni. Az óvodai nevelési szervezetek csoportos és testnevelési létesítményeinek beépítésének időtartamát a lakóépületek és középületek, valamint a területek beépítésének és a napvédelemnek a higiéniai követelményeivel összhangban kell meghatározni. A csoportterületek és a fitneszterület lefedettségének füvesnek kell lennie, tömörített talajjal, pormentesen kell lennie, vagy olyan anyagokból kell készülnie, amelyeknek nincs káros hatása az emberre.

A gyermekek védelme érdekében a naptól és az esőtől az egyes csoportterületek területén legalább 1 négyzetméter nagyságú árnyékolót kell felszerelni. A forró évszakban történő használatra megengedett az összecsukható előtetők és ajtók felszerelése a sétáló platformon.

Klimatikus térségben csecsemők, kisgyermekek és óvodáskorú gyermekek árnyékoló előtetői három oldalról vannak kerítve, a kerítés magasságának legalább 1,5 m-nek kell lennie.

Ponyvákat vagy gyalogos verandákat csecsemők és legfeljebb 2 éves gyermekek hymenolepidosis megelőzése fel lehet szerelni egy óvodai oktatási szervezet épületébe, és verandákként használhatják séták vagy alvás szervezésére. Az épületekhez kapcsolódó árnyékoló előtetők sétáló verandák nem takarhatják el a csoportos sejtek helyiségét, és nem csökkenthetik a természetes fényt.

Külön hymenolepidosis megelőzése van az óvodai oktatási szervezetek területén használt játékok, babakocsik, szánkók, kerékpárok, sílécek tárolására. A gyermekek játszótereit és sportpályáit korukra jellemző tulajdonságoknak megfelelően kell felszerelni. A játékeszközöknek megfelelőnek kell lenniük a gyermekek életkorához, és olyan anyagokból kell készülniük, amelyek nem gyakorolnak káros hatást az emberre.

Az újonnan hymenolepidosis megelőzése óvodai oktatási szervezetekben ajánlott a testnevelési létesítmények hymenolepidosis megelőzése vagy több felszerelése a gyermekek számára, az óvodai nevelési szervezetek kapacitásától és a sportórák levezetésének programjától függően.

hymenolepidosis megelőzése

A gimnázium közelében fekvő III. Éghajlat esetén szabadtéri úszómedencéket lehet rendezni gyermekek számára. A gazdasági övezetnek az ebédlő gyártóberendezéseinek bejárata oldalán kell lennie, és önálló bejárattal kell rendelkezni.

A parazita betegségek megelőzése. Új Sanpin a pedikulózis megelőzésére

A meglévő sűrű városfejlesztés körülményei között megengedett az önálló bejárat hiánya az utcáról. Abban az esetben, ha a felszerelés nem lehetséges a gazdasági övezet területére való önálló belépéshez, a járműveknek a gazdasági helyszínre történő belépését gyermekek hiányában az óvodai oktatási szervezetben kell elvégezni. A gazdasági övezet területén helyet kell biztosítani az ágynemű szárításához és a szőnyegek tisztításához. A gazdasági övezet területén lehetőség van zöldségraktár elhelyezésére.

A gazdasági övezetben egy hulladékgyűjtő területet felszerelnek az épülettől legalább 15 m távolságra. A burkolt talajon fedõkkel ellátott konténerek vannak felszerelve.

A telek méretének meg kell haladnia a tartályok alaplemezét. A hulladék és az élelmiszer-hulladék összegyűjtésére más speciális zárt szerkezetek is hymenolepidosis megelőzése, ideértve azokat az óvodai oktatási szervezet területével szomszédos lakóépületek konténer területein is.

A takarítást naponta végezzük: reggelenként órával a gyermekek érkezése előtt vagy este a gyermekek távozása után. Száraz és meleg időben a terület öntözése ajánlott legalább napi kétszer. A települési szilárd hulladékokat és egyéb hulladékokat a hulladékgyűjtőbe kell ártalmatlanítani.

A hymenolepidosis hymenolepidosis megelőzése speciális szervezetek végzik. Az óvodai oktatási szervezet területén és annak közvetlen közelében nem szabad hulladékot égetni. Az óvodai oktatási szervezet területének bejáratát és bejáratát, az autópályákat, a melléképületekhez vezető utakhoz és a szemétgyűjtő konténerhelyhez aszfalt, beton vagy más kemény felület borítja.

Az orvosi mikrobiológia tankönyve | Digitális Tankönyvtár

Oktatójátékok alacsony áron, az "Óvoda" szaküzletben - detsad-shop. Az épületre, a helyiségekre, a berendezésekre és azok karbantartására vonatkozó követelmények 4.

Az óvodai oktatási szervezetek újonnan épített tárgyait ajánlott külön épületben elhelyezni. Az óvodai oktatási szervezetek épületei lehetnek különálló, lakóépületekhez, közigazgatási és közhasznú épületekhez kivéve az ipari vállalkozások adminisztratív épületeitvalamint beépíthetők lakóépületekbe és beépíthetők lakóépületekhez, közigazgatási középületekhez kivéve az ipari közigazgatási épületekhez vállalkozás.

Megengedett az óvodai oktatási intézmények elhelyezése lakóépületekbe épített helyiségekbe, beépített mellékelt épületekbe vagy mellékletekbeha van egy külön bekerített terület, független bejáratú gyermekek számára és kijárat bejárat a járművekhez. Az óvodai nevelő szervezetek kapacitását a tervezési feladat határozza meg. Az óvodai oktatási szervezet épületének emelete nem lehet több, mint három.

Az óvodai nevelő szervezetek épületeinek harmadik emeletén ajánlott csoportok elhelyezése az idősebb hymenolepidosis megelőzése korú gyermekek számára, valamint további helyiségek a gyermekekkel való munkavégzéshez. A 3 éves kor alatti gyermekek csoportos cellái az 1. Komplex terepű földterületeken megengedett az emeletek számának háromszintes növelése, feltéve, hogy az hymenolepidosis megelőzése és a második emelet kijáratai a tervezési jel szintjén vannak elrendezve. Az óvodai nevelési szervezetek tervezésekor a következő helyiségkészletet kell biztosítani: csoportos cellák minden gyermekcsoport számára külön helyiségek ; kiegészítő lehetőségek gyermekeknek szóló órákhoz zeneterem, tornaterem, logopédiai szoba és mások ; kapcsolódó helyiségek orvosi egység, vendéglátó egység, mosókonyha ; irodai kellékek az alkalmazottak számára.

gyermekek helminthiasis kezelésére szolgáló készítmények

Az óvodai nevelési szervezetek meglévő épületeiben megengedett a testnevelés vagy a zenecsarnokok helyiségeinek átalakítása csoportos cellák számára, feltéve, hogy ezek közül az egyik rendelkezésre áll zenei és testnevelési órák vezetésére. A gyermekeknek és az egészségügyi intézményeknek az alagsorában és a pincében nem lehet szállni. Az óvodai oktatási szervezetek épületei eltérő konfigurációjúak lehetnek, ideértve a következőket: egy kompakt, tömb vagy pavilon szerkezet, amely több pavilon épületből áll, különállóan állva, vagy fűtött átjárókkal hymenolepidosis megelőzése.

A fűtetlen kereszteződések és galériák csak a III B éghajlati alterületen engedélyezettek.

hymenolepidosis megelőzése rókagomba gombák paraziták kezelésére

Az óvodai oktatási intézmények tervezésekor a helyiségek magasságának és a szellőztető rendszernek higiéniai szempontból megfelelő levegőcserét kell mutatnia. Annak érdekében, hogy fenntartsák a levegő-hőszabályozást az óvodai oktatási szervezetek helyiségeiben, az éghajlati régiótól függően, az épületek bejáratát előcsarnokokkal kell felszerelni. Az óvodai nevelő szervezetek helyiségeinek tervezésével kapcsolatos döntéseknek feltételeket kell biztosítaniuk a csoportos elszigeteltség hymenolepidosis megelőzése betartására.

Csecsemők és kisgyermekek csoportsejtjeinek független bejárattal kell rendelkezniük a játszótéren.

Belépés az óvodai oktatási szervezet épületébe egyetlen bejárattal, közös lépcsővel, csecsemők, korai és óvodáskorú gyermekek csoportjai számára - legfeljebb 4 csoport, az épületben való elhelyezkedéstől függetlenül.

Ha óvodai oktatási szervezeteket oktatási szervezetekbe, társadalmi-kulturális célú épületekbe helyezik, amelyek lakóépületekhez, közigazgatási és középületekhez kapcsolódnak, megengedett, hogy egy óvodai szervezet egyetlen bejáratát felszereljék anélkül, hogy csoportokra osztanák.

A csoportcellához tartozik: öltöző hymenolepidosis megelőzése gyermekek számára és felsőruházat tárolásáracsoportterem játékhoz, osztályokhoz és étkezéshezegy hálószoba, kamra készételek készítéséhez az elosztáshoz és az edények mosásához és egy öltöző mosdóval kombinálva. Csoport megengedett alvás megszervezéséhez kihúzható ágyakkal vagy kemény ággyal felszerelt ágyakkal. A gyermekek ébrenléti ideje alatt hálószobákat hymenolepidosis megelőzése használni játék- és oktatási tevékenységek szervezésére az óvodai általános általános oktatási program kidolgozása céljából.

a parazitizmus széles sávja

Ugyanakkor szigorúan be kell tartani a szellőztetés és a nedves tisztítás módját: a hálószobát legalább 30 perccel a gyermekek alvása előtt nedvesen meg kell tisztítani, állandó szellőztetés mellett 30 percig. Az öltözőben recepció csecsemők és kisgyermekek számára legfeljebb egy évig van hymenolepidosis megelőzése a szülők levetítésére és a csecsemők anyákkal történő etetésére. A legfeljebb egyéves csecsemők és kisgyermekek hálószobáját mázas válaszfallal 2 zónára kell osztani: csecsemők és kisgyermekek számára legfeljebb egy évig.

Sanpin követelmények az óvodákra. IX

A csoportcellába beépített helyiségek területét a csoportcellának a javasolt helyiségének megfelelően kell venni az N 1. Az óvodai oktatási szervezetek újonnan épített épületeinél ajánlott, hogy a csoport és a hálószoba optimális területét vegye figyelembe az egy gyermekre vonatkozó standard terület kiszámításakor hymenolepidosis megelőzése véve a bútorokat és annak elrendezésétvalamint a levegőcsere gyakoriságának kiszámításakor.

A második és hymenolepidosis megelőzése harmadik emeleten elhelyezkedő csoportos sejtek óvodai nevelésével foglalkozó szervezeteiben megengedett, hogy az hymenolepidosis megelőzése emeleten gyermekek számára levetkőzhető szobákat helyezjenek el. Az óvodai oktatási szervezetekben csoportokban biztosítani kell a felsőruházat és a cipő szárításának feltételeit.

A helyiségek túlzott insolációjának és túlmelegedésének korlátozása érdekében épületek tervezésekor és ablakok beépítésekor a csoportokba, a hálószobákba, a zene- és a sportcsarnokokba, valamint az étkeztetési létesítményekbe - fok azimut irányába kell tenni a napsugárzást, az északi szélesség ° -tól délre eső területeken. Az ablakok kialakításának lehetővé kell tennie a gyermekek számára kialakított helyiségek szellőztetésének lehetőségét.

Az üvegablakoknak szilárd üvegszálból kell készülniük. Ablakblokkok cseréjekor az üvegezési területet fenn kell tartani vagy meg kell növelni. A törött üveget azonnal ki kell cserélni.

Napi rutin

Az óvodai hymenolepidosis megelőzése szervezetek újonnan épített és felújított épületeiben, ahol a tanulók száma meghaladja a at, ajánlott két szoba biztosítása: az egyik zenéhez, a másik testneveléshez. A csarnokoknak nem kell folyosón lenniük.

Az óvodai oktatási szervezetek újonnan épített és felújított épületeiben legfeljebb tanuló számára és a meglévő épületekben egy közös zene- és testnevelő terem megengedett. Ha egy előcsarnok van az óvodai nevelési szervezetben, akkor ajánlott, hogy legyen egy felszerelt sportpálya a friss levegőn történő testneveléshez. Testnevelési órák vezetésére az IA, IB és IG óvodáskorú nevelési szervezetek épületében melegített sétáló verandák használhatók.

Az óvodai oktatási intézményekben gyermekek számára kialakított úszómedence építése, felszerelése és üzemeltetése során figyelembe kell venni az uszodák építésére vonatkozó egészségügyi és járványügyi követelményeket, működésüket, az uszodák vízminőségét és a minőség-ellenőrzést.

A gyermekek számára számítógépes eszközökkel tartott osztályok vezetésekor az osztályok szervezésének és módjának meg kell felelnie a személyi elektronikus számítógépekre és a munka megszervezésére vonatkozó követelményeknek. A meglévő óvodai oktatási szervezetek számára engedélyezett az orvostechnikai létesítmények hymenolepidosis megelőzése egységek létesítése azon projekteknek megfelelően, amelyekre épültek.

A parazita betegségek megelőzése. Új Sanpin a pedikulózis megelőzésére

Az óvodai oktatási szervezetek újonnan épített épületei kapacitásától függetlenül orvosi egységet biztosítanak, amely egy orvosi és kezelő helyiségből, WC-ből áll. Az orvosi egység helyiségeinek ajánlott területét az N 1. A WC biztosítja a helyet a fertőtlenítő oldatok elkészítéséhez. Az orvosi egységnek orvosi rendelőnek külön bejárattal kell rendelkeznie a folyosón.