Földigiliszta-félék – Wikipédia

Fonalféreg angolul

orsofergek emberben pasziánsz két öltöny

Európában is támad a fenyőpusztító fonalféreg [origo] A fenyőfonalféreg - amely az es években kipusztította fonalféreg angolul japán fenyőerdők jelentős részét - Portugáliában már több százezer fával végzett. Egy aprócska kártevő fenyegeti az európai fenyőerdőket. Az Ázsiában már hatalmas fapusztulást okozó fenyőfonalféreg Portugáliában jelent meg.

Már most több tízezer fa halt el, és sokan attól tartanak, hogy a fonalféreg-fertőzés egész Európában elterjedhet.

Mesék a kriptából - 2/4 - Amíg a halál el nem választ

fonalféreg angolul A fenyőfonalféreg két fenyőfajtát fenyeget: a főként fonalféreg angolul térségekben, de védett helyeken néhol Magyarországon is előforduló parti fenyőt, illetve az erdei fenyőt, amely Európa jelentős részén megtalálható, sok helyen karácsonyfaként szolgál. Az egy cincérfajta emésztőrendszerében terjedő féreg megfelelő fenyőfára kerülve a fa élő szövetét kezdi rágni és szaporodni kezd, elzárva a tápanyagokat szállító csatornákat.

A fertőzött fa hetek alatt elpusztul.

hogyan lehet kiüríteni a férgeket egy személytől

Az Európai Bizottság szigorú korlátozásokat vezetett be a portugál exportra. Csak igazoltan fertőzésmentes fenyőárut fonalféreg angolul kivinni az országból, ám a szakemberek úgy vélik, nagyon nehéz lesz kezelni a problémát.

A fonalféreg az es években Japán fenyőerdői jelentős részének kipusztulását okozta.

tysandros hotel giardini naxos

Portugáliában először ben fedezték fel a kártevő pusztítását, akkor ezer fa száradt el.