Egy alattomos kártevő: a drótféreg

Drotfereg csapda

Tartalom

  Ezek a kártevők különösen jól érzik magukat a búza-kukorica-napraforgó-vetésváltásban, közepesen kötött és kötött talajokon.

  drotfereg csapda a pinworms megelőzése

  A drótféreglárvák a talaj melegedésével a felszín közelébe vándorolnak, és legnagyobb tömegben pont a napraforgó, kukorica, szója vetésének időszakában jelennek meg. És ha már megjelentek, akkor táplálkozni is akarnak.

  hólyag férgek a paraziták hatékony megsemmisítése

  A csírázó magot, szemet furkálják vagy a kibújó rügyecskét, gyököcskét rágják, odvasítják, amivel a kórokozóknak is kaput nyitnak. A korai károsítás szinte észrevétlen marad, így sokan a vetőmagra fogják, hogy nem megfelelő csírázási eréllyel rendelkezett — de csak félreértik a tüneteket.

  gyógymód férgek anyu számára fereghajto hasmenes

  A szikleveles, egy-két lombleveles állapotban a növények hervadása, pusztulása jelzi a drótféreg okozta károsulásukat. Utóbbi esetében a védekezés nélküli vetés után már csak az újravetés — talajfertőtlenítővel együtt — jelent alternatívát. A talafertőtlenítés kockázatokkal is jár, mivel egyes hatóanyagok a számunkra hasznos földigilisztákat is elpusztítják, pedig a földigiliszták a talaj termőképességének fenntartásában nélkülözhetetlenek.

  o que e giardia duodenalis betegek aszcariasis problémái

  Hiányukban a termésátlagok folyamatosan csökkenni fognak. Ezt a folyamatot drága pénzen, hektáronként drotfereg csapda több tízezer forintos költséggel megállíthatjuk, de egyszerűbb megkímélni a földigiliszták életét.

  helminták, akik felfedezték